S O S Spørsmål og svar

Vi skal være best på sprosser i Norge  – og viser dette ved å gi deg LIVSTIDS-garanti på Vimax rammesprosser.

Likevel kan det skje uhell som vi ikke råder over. Vi er åpne på dette og på denne siden vil vi publisere artikler om hvordan du kan gå fram i disse situasjonene.
Lurer du på noe ber vi deg være så snill å kontakte enten din forhandler eller Vimax sentralt slik at vi kan hjelpe deg.


Renhold
Mange lurer på hvordan man skal vaske sprosseneLes mer her!

Hva koster sprosser? 
Pris på sprosser varierer ut ifra størrelsen på vinduene, hvilke profiler du ønsker og hvilken inndeling du skal ha. Les mer her! 

Er ikke tresprosser billigere?
Tresprosser kommer i mange priser og kvaliteter. Nå er det nesten ingen lenger som produserer sprosser i treverk. Før kunne du få tresprosser til ca. halv pris av våre og opp mot sprosser som er ca. 20 % dyrere en våre. I dag tror vi prisen på tresprosser er lik eller dyrere enn våre sprosser i pvc. Alt avhenger av kvalitet på treverk, hvordan de er bygget sammen og av etterbehandling.

Jeg trodde at ekte sprosser bare var i tre?
Plast er i dag akseptert i alle forbindelser, i alt fra biler til klær og mange andre forbrukerartikler. Sprosser i plast gir deg mange fordeler!

Falmer (gulner) plasten eller dannes det svarte prikker?
I noen tilfeller stemmer dette, men ikke med våre sprosser. Vær klar over at det finnes et flere hundre forskjellige typer av plast. Vimax har valgt en plast som holder seg like fin år etter år. Dvs. at sprossene dine vil være like fine etter 30 år – dette har vi sett selv!

Blir hjørnene gule?
Hjørnene våre er også støpt i UV-bestandig plast. Vi har riktig nok ikke 20 års erfaring med dem enda – fordi de første ble laget i 2003. Men dersom de mot formodning skulle endre farge – ja så bytter vi de helt enkelt ut – uten kostnad for deg selvfølgelig. Vi gir altså LIVSTIDS- garanti på hjørnene også!

Det viser seg dessverre at vi har fått ett parti med hjørner som mangler et UV-stabiliserende middel. Det vil si at de kan endre farge dersom de blir utsatt for sterkt sollys. Dersom du har hjørner som har blitt misfarget, vennligst kontakt din nærmeste forhandler, eller Vimax sentralt. Fortell oss hvor mange rammer det gjelder og vi vil hjelpe deg. 

Forskyver småsprossene seg?
Sprossene settes sammen med syrefaste klips. Det har vi gjort for å lage rammene fleksible og for å kunne bygge de om ved ønske eller behov. Man kan altså skyve de opp eller ned, men de løsner ikke eller forskyver seg ikke av seg selv – eller av vær og vind!

Behov for å justere profilene
Har rammene vært utsatt for takras eller annen ytre påvirkning som har gjort at de har forskjøvet seg? Les mer her!

“Bråker” rammene?
Når du tar ned rammene for å vaske vinduene vil du kanskje kunne oppleve at de “knirker” litt. Men når de henger på vinduet er de helt lydløse og de sitter stødig og fast.

Er ikke tre sterkere enn plast?
I de fleste tilfeller tåler plast mye mer enn de fleste trematerialer.

Kan jeg få annen farge på sprossene enn hvit?
Sprossene våre kan beises eller sprøytelakkeres, men da mister du jo det vedlikeholdsfrie. Beis og lakk er ikke UV-bestandig. Det er profilene våre.
Ellers er det er mange hus som kan passe med fargede sprosser – sett utenfra. Men sett innenfra er det ikke mange farger som passer bedre enn hvitt! Hvitt stjeler ikke lys. Du ser sprossene like bra innenfra selv om det er mørkt ute. De passer til alle fargene du har på tapeter og gardiner.

Om du ønsker ferdig lakkerte sprosser  en annen farge enn hvit, kan vi levere dette i aluminium. Les mer her. 

Forurenser ikke plast?
Jo, plast forurenser noe, men det er bare når plasten nedbrytes – for eksempel ved en brann. Men det er minimalt – mindre enn hvis impregnert materiell brenner.

Våre profiler er produsert etter EU-standard og inneholder ingen skadelige metaller.

Blir det ikke vanskelig å vaske vinduene når vi har sprosser?

Det blir det samme arbeidet som før, men det tar noen sekunder ekstra å svinge rammen til side. Selv med plugger tar det kort tid å demontere/montere en vanlig sprosseramme. Vi har laget et eget åpner-verktøy som gjør det lett å løsne pluggene eller åpne hengslene.

Blir ikke plasten myk når solen står på og det er ekstra varmt?

Plast blir noe påvirket av varme, men dette har ingen betydning for sprossene. De sitter fast i glasslistene og “går” ingen vei.

Sprekker sprosserammene i kulden?
Sprossene er laget i slagfast plast som tåler sterk kulde. De tåler selvfølgelig mindre i sterk kulde, men stort sett henger de stille på vinduene.

Blir det mørkere inne?
Ikke med hvite sprosser. De slipper lyset forbi – det kan til og med lyse opp litt når det er mørkt ute. Velger du derimot fargede sprosser, kan det nok virke noe mørkere inne.

Fant du ikke svar på spørsmålet ditt – vær så snill og kontakt oss